maanantai / 27. kesäkuuta / 2022

Ajankohtaista

Uuden Leader-ryhmän nimeksi SavonLuotsi Leader ry

01. kesäkuuta / 2022

Rajupusu Leader ry ja Piällysmies ry ovat yhdistymässä vuoden 2023 alussa, minkä johdosta uudelle maaseudun kehittämisryhmälle etsittiin nimikilpailulla uutta, nasevaa nimeä. Nimikilpailuun saatiin yli 70 persoonallista ja laadukasta ehdotusta. Voittajaksi äänestettiin Ritva Partasen ehdotus SavonLuotsi Leader ry. Palkinnoksi voittaja sai 200 euron arvoiseen lahjakortin yhteen valinnaiseen Leader-tuettuun kohteeseen alueella. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin yllätyspalkintoja.

Lue lisää


Reeta on Etelä-Savon Leadereiden yhteinen nuorisokoordinaattori

31. maaliskuuta / 2022

Piällysmies ry:n, Rajupusu Leader ry:n ja Veej’jakaja ry:n yhteisenä nuorisokoordinaattorina on aloittanut 25-vuotias Reeta Kosonen Savonlinnasta. Nuorisokoordinaattori vastaa erityisesti alueemme nuorten aktivoimisesta ja kuulemisesta sekä NuorisoLeader-toiminnan esiin tuomisesta.

Lue lisää

Tulevaisuustyöpajat maalis-huhtikuussa, ilmoittaudu mukaan!

09. maaliskuuta / 2022

Rajupusu Leader ry ja Piällysmies ry ovat päättäneet yhdistää voimansa muodostamalla yhteisen Leader-ryhmän tulevalle EU-rahoituskaudelle 2023-2027 mentäessä. Yhdistyneeseen Leader-ryhmään kuuluvat Enonkosken, Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnat sekä Savonlinnan kaupungin maaseutualueet. Alueella asuu vakituisesti yli 30 000 maaseudun asukasta. Yhdistymisen myötä Leader-ryhmän nimi tulee muuttumaan.

Lue lisää

AIKU - aineeton kulttuuriperintö -teemahankehaku avautuu 1.3.2022

18. helmikuuta / 2022

AIKU -teemahankkeen tavoitteena on tehdä näkyväksi elävää aineetonta kulttuuriperintöä, kehittää kulttuuriperintötoimintaa ja lisätä toimijoiden välistä yhteistyötä. Paikallisen kulttuuriperinnön piirteiden tunnistaminen, esiin tuominen ja arvostuksen nostaminen auttaa alueen asukkaita vahvistamaan omaa paikallista ja alueellista identiteettiä.

Lue lisää

Jäsenmaksulasku vailla tilinumeroa

09. helmikuuta / 2022

Äskettäin lähetetyissä jäsenmaksulaskuissamme on ilmennyt puute: järjestelmästä lähteneistä laskuista puuttuu tilinumero. Lähetämme uuden laskun niille, jotka eivät alkuperäiseen eräpäivään (10.2.) mennessä ole maksaneet jäsenmaksua.

Lue lisää

Oletko sinä uusi nuorisokoordinaattorimme?

07. helmikuuta / 2022

Hae paikkaa 20.2. mennessä!

Kuulet ja kuuntelet nuoria sujuvasti, hallitset nuorten käyttämät some-kanavat ja olet kiinnostunut nuorten osallisuudesta ja vaikuttamismahdollisuuksista? Ja maaseudusta?

Lue lisää

Webinaari: Vauhtia ja uusia näkökulmia yhteisölähtöiseen paikalliseen kehittämiseen

07. helmikuuta / 2022
Yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen merkitys kasvaa yhteiskunnassa. Ilmoittaudu 9.2.22 mennessä seminaariin kuulemaan esimerkkejä eri puolilta Suomea ja ideoimaan, miten paikallinen kehittäminen lähtee lentoon, mitä kaupunkien ja maaseutujen paikalliskehittäjät voivat oppia toisiltaan ja mitä voitaisiin tehdä yhdessä.
 
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
 
 
Webinaarin järjestää yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen työryhmä, joka on maaseutupolitiikan neuvoston ja kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän yhdessä asettama.

Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
ELY EU Itä-Suomen kalatalousryhmä leader maaseutu.fi