maanantai / 08. elokuuta / 2022

Ajankohtaista Leader-alueelta

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 21.10.

Piällysmies ry:n hallitus kokoontui 2.9. Pääkannassa Kerimäellä. Kokouksessa pisteytettiin yritys- ja yleishyödyllisiä hankkeita, keskusteltiin tarkennuksista 2023 alusta yhdistyvän toimintaryhmän sääntöihin ja käytiin läpi 2021 myöntövaltuuksien tilannetta. Kuluvan vuoden myöntövaltuudet ovat vähissä, mutta rahoitushakemuksia otetaan vastaan myös vuoden 2022 aikana rahoitettavia hankkeita varten. Samalla toimintaryhmä valmistautuu myös uuden rahoituskauden strategian valmisteluun yhdessä Rajupusu Leaderin kanssa, paikallisista lähtökohdista ja asukkaita osallistaen.

Seuraava hallituksen kokous on 21.10. Puistokatu 1:ssä (+ etänä).

Yhdistyksen syyskokous järjestetään 25.11.2021 klo 18.00 Korpi Bistrossa, Enonkoskella.

 

Kulttuuriperintöaiheisen teemahankkeen suunnittelu etenee

Vuosina 2022-23 toteutettavaksi on suunnitteilla aineettoman kulttuuriperinnön teemahanke, joka on suunnattu maakunnan kulttuuritoimijoille. Teemahankkeen tavoitteena on tehdä näkyväksi aineetonta kulttuuriperintöä, kehittää kulttuuriperintötoimintaa ja lisätä toimijoiden välistä yhteistyötä, saada nuoria mukaan yhdistys- ja kulttuuriperintötoimintaan, tukea alueen asukkaiden osallisuutta ja toimijuutta sekä edistää taide- ja kulttuurialan ammattilaisten työllistymistä korona-ajasta toipuessa. Hankkeeseen on suunnitteilla rahoitusta kehittämiseen ja investointeihin yleishyödyllisille toimijoille.

Paikallisen kulttuuriperinnön piirteiden tunnistaminen, esiin tuominen ja arvostuksen nostaminen auttaa alueen asukkaita vahvistamaan omaa paikallista ja alueellista identiteettiään. Järvien ja metsien keskellä elävinä ilmennämme esimerkiksi järvi- ja metsäkulttuuria – erilaisia vesistöjen ja metsien keskellä ja äärellä elämiseen liittyviä tapoja, käytäntöjä, perinteitä ja tapahtumia.

Hanketta suunnitellaan toteutettavaksi yhteistyönä Rajupusu Leader ry:n ja Veej'jakaja ry:n sekä Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoiman AKKU – Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hankkeen kanssa.

Piällysmies ry:n hallitus päätti 2.9. kokouksessaan, että teemahankkeen valmistelua jatketaan. Syksyn aikana kartoitamme teemahankkeeseen osallistumisesta kiinnostuneita kulttuuritoimijoita, erityisesti yhdistyksiä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä toimistoomme ja kysy lisätietoja!

Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
ELY EU Itä-Suomen kalatalousryhmä leader maaseutu.fi