lauantai / 15. elokuuta / 2020

Älykäs, palveleva ja kilpailukykyinen maaseutu?

Älykyläverkosto kutsuu kylien toimijoita yhteistyöhön 5.-7.2.2019

Sastamalan Ellivuoressa järjestetään Euroopan älykylien verkoston (Smart Village Network, SVN) ensimmäinen tapaaminen 5.-7- helmikuuta 2019. Tapaamisen tarkoituksena on tukea kylien, kylätoimijoiden ja yhdistysten välistä yhteistyötä ja jakaa näkemyksiä ja kokemuksia siitä, millaisia älykkäitä ratkaisuja voidaan löytää maaseudun haasteisiin, mm. siihen miten palvelut maaseutualueilla saadaan säilymään tai jopa aiempaa paremmaksi.

Ongelmia voidaan ratkoa myös yhdessä. Toisessa kylässä on ehkä keksitty jo ratkaisu siihen, mitä toisessa kylässä pähkäillään. Verkoston kautta on mahdollista löytää esimerkkejä muualta Euroopasta. Tilaisuuden ensimmäinen päivä 5.2. ja 6.2. aamupäivä) onkin avoin kaikille kylien kehittämisestä kiinnostuneille ja keskittyy kylien kansainvälisiin yhteistyömahdollisuuksiin.

Jos siis olet kiinnostunut siitä, miten muualla Euroopassa kehitetään kylien palveluita, ilmoittaudu mukaan älykyläverkoston tapaamiseen TÄSTÄ LINKISTÄ. Voit ottaa myös yhteyttä Smart Village -verkostoon lähettämällä sähköpostia: info@smart-village-network.eu

Tilaisuus on maksuton, mutta matka- ja majoituskulut sekä osa ruokailuista ovat omakustanteisia. Tilaisuuden kieli on englanti.

HUOM! Tiistain 5.2. ohjelmaa voit seurata myös netissä, KLIKKAA TÄSTÄ LÄHETYKSEEN!

Kutsu ja ohjelmaluonnos alla pdf-tiedostona (englanniksi).

Innostuitko? Kysy lisätietoja hankeneuvojalta: sini.ylasaari@savonlinna.fi, 044 976 6880

Millainen on älykäs kylä?

Älykkyys tarkoittaa vaikkapa kykyä oppia uutta ja soveltaa oppimaansa ongelmien ratkaisuun, löytää uusia toimivia ratkaisuja, tai parantaa jo olemassa olevia.

Älykäs kylä on elinvoimainen, aktiivinen ja innovatiivinen, siis sellainen, joka aktiivisesti ja älykkäästi, esimerkiksi digitalisuutta hyödyntäen, kehittää palvelujaan esimerkiksi seuraavilla aloilla: terveydenhuolto, koulutus, energiantuotanto, liikkuvuus, vähittäismyynti, harrastustoiminta, kulttuuri.

(Lähde: https://www.maaseutu.fi/maaseutuverkosto/teemat/suomen-alykkain-kyla/)

Lisää aiheesta:

Suomen älykkäin kylä

Smart village network

Smart and Competitive Rural Areas

Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
ELY EU Itä-Suomen kalatalousryhmä leader maaseutu.fi