lauantai / 01. huhtikuuta / 2023

Leader on toimintaa! Nuoret ideoivat ratkaisuja maaseudun haasteisiin

Amaze Me Leader -nuoret kokoontuvat ajatushautomoon 22.9.

Ajatushautomossa kuulemme nuorten näkökulmia maaseudulla asumiseen sekä ratkaisemme maaseutualueiden haasteita yhdessä nuorten kanssa, keskustelemme työpajoissa ja haastamme päättäjät edistämään nuorten tulevaisuutta maaseutualueilla. Ratkaisukeskeisten työpajojen pääosassa ovat nuorten osallisuus, matkailu ja kulttuurimaisemat, taide, kulttuuri ja hyvinvointi, yhteisöt ja Leader-toiminta sekä luonto ja ympäristö.

Tavoitteemme on antaa nuorille mahdollisuus vaihtaa ajatuksia paikallisten päättäjien ja vaikuttajien kanssa, nostaa esiin nuorten näkemyksiä ja osallisuutta kotiseutunsa kehittämisessä sekä arvokasta panosta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävään tulevaisuuteen.

Nuorten tsemppaajiksi, kuulijoiksi ja asiantuntijarooliin saadaan mukaan Etelä-Savon maakunnan ja kuntien päättäjiä sekä hanketoimijoita, paikalliskehittäjiä ja nuorten näkökulmista kiinnostuneita vaikuttajia viiden Leader-toimintaryhmän alueelta.

Tilaisuus järjestetään lauantaina 22.9.2018 klo 11:00 – 15 Kyyhkylän kartanossa, Mikkelissä.

Amaze Me Leader – Change Makers on kansainvälinen maaseudun kehittämishanke, jonka osana skotlantilainen hankekumppani Leader Dumfries & Galloway toteutti seikkailuleirin Skotlannissa 5.-12.8.2018 EU-jäsenmaiden 18-29 -vuotiaille nuorille aikuisille. Hankkeeseen osallistuvat suomalaiset Leader-ryhmät lähettivät 20 omien toiminta-alueidensa nuorta leirille, jolla verkostoitui ja sai kansainvälistä kokemusta lähes 50 eurooppalaista nuorta.

Maaseutualueiden haasteet, mahdollisuudet, onnellisen elämän edellytykset ja nuorten osallisuus olivat keskustelun aiheena Think Tankissa Skotlannin Dumfriesissa Amaze Me Leader-seikkailuleirin aikana. Nyt jatkamme keskustelua paikallisesti ja annamme nuorille äänen ja kaiun heidän omalla kotiseudullaan.

Hanketta toteuttavat Piällysmies ry, Veej'jakaja ry, Rajupusu Leader ry, Leader Länsi-Saimaa ry, Pohjois-Kymen Kasvu ry, Dumfries & Galloway LEADER sekä yhteistyökumppanina XAMK. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

Lisätietoja hankkeesta: http://www.piallysmies.fi/hankkeet/amaze-me-leader-change-makers

Piällysmies ry, projektikoordinaattori Sini Yläsaari 044 976 6880

Veej'jakaja ry, Anssi Gynther puh. 044 015 5222

Rajupusu Leader ry, Anne Vänttinen puh. 040 715 7189

Leader Länsi-Saimaa ry, Terhi Ojanen puh. 045 668 9007

Pohjois-Kymen Kasvu ry, Evita Reitti puh. 040 586 1134

AML-konsepti ja pedagogiikka, Xamk, Marita Mattila puh. 050 312 5094

Amaze Me Leader D&G 2018 Meeri LarinenLeader-hankkeen pikaideointi Amaze Me LeaderYritysvierailu Nilkko Brewery Amaze Me Leader
Leader on toimintaa! Kuvat: Sini Yläsaari ja Meeri Larinen
Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
Maaseuturahasto Leader