keskiviikko / 08. helmikuuta / 2023

Maaseuturahoituksen ohjelmakausi vaihtuu

Maaseuturahoituksen ohjelmakausi vaihtuu ja uuteen kauteen valmistautuminen on käynnissä.
 
Hankkeet jotka ovat saaneet rahoituspäätöksen, voivat toteuttaa hankkeita suunnitelmiensa mukaisesti. Ajalla 23.12.2022 – 5.1.2023 on kuitenkin hankkeiden maksukatko ja tällöin tukirahat eivät liiku.
 
Nykyinen rahoituskausi päättyy vuoden 2022 loppuun. Emme juuri nyt ota vastaan uusia hankehakemuksia, sillä ohjelmakauden varat on jaettu, eikä hakemuksia käsitellä ennen uuden rahoituskauden käynnistymistä. Hyrrän uudistustyön vuoksi vanhoja keskeneräisiä hankehakemuksia poistetaan järjestelmästä.
 
Uuden rahoituskauden 2023-2027 Leader-rahoitushaun avautumisesta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Tuen hakeminen tapahtuu sähköisesti. Uudistunut Hyrrä -käyttöliittymä avautuu arviolta maalis-huhtikuussa, minkä jälkeen otamme taas tukihakemuksia vastaan sekä yleishyödyllisiin hankkeisiin että yritystukiin. Tiedotamme haun avautumisesta tarkemmin vuoden alkupuolella.
 
Maaseudun kehittämistuet uudistuvat vuonna 2023. Paljon säilyy myös entisellään. Lisätietoa tulevan kauden tuista voit lukea Ruokaviraston sivulta.
 

Vuodesta 2023 alkaen jatkamme paikalliskehittämistä SavonLuotsi Leader ry:nä. Toiminnan uudistumisen myötä myös viestintämme muuttuu: tammikuun lopussa avaamme uudet nettisivut osoitteessa www.savonluotsi.fi (sivut rakenteilla) ja otamme käyttöön @savonluotsi.fi-päätteiset sähköpostit.

Ajankohtaisia asioista viestimme myös somessa. Vuoden vaihtuessa voit jo ottaa seurantaan uudet SavonLuotsin somekanavat Facebookissa ja Instagramissa!

Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
Maaseuturahasto Leader