keskiviikko / 01. joulukuuta / 2021

Osallistu järvi- ja metsäkulttuurin hautomoon!

Tule ideoimaan yhdessä, kuinka kehitetään yhdessä aineettomaan kulttuuriperintöön liittyviä tapahtumia!

Järvien ja metsien keskellä elävinä me eteläsavolaiset ilmennämme arjessamme ja juhlassamme järvi- ja metsäkulttuuria – erilaisia vesistöjen ja metsien keskellä ja äärellä elämiseen liittyviä tapoja, käytäntöjä, perinteitä ja tapahtumia.

Vuoden 2022 alkuun on suunnitteilla eteläsavolaisille toimijoille suunnattu aineettoman kulttuuriperinnön Leader-teemahankkeiden haku. Aineeton kulttuuriperintö Etelä-Savossa -teemahankkeiden tarkoituksena on nostaa esiin ja tuoda näkyväksi eteläsavolaista kulttuuriperintöä erilaisilla tapahtumilla ja omaehtoisella toiminnalla. Yleishyödyllisille toimijoille on suunnitteilla rahoitusta kehittämiseen ja investointeihin.

Tilaisuudessa on mahdollista hautoa olemassa olevia ideoita, etsiä yhteistyökumppaneita tai tulla kehittelemään ihan uutta ideaa yhdessä toisten paikallisten toimijoiden kanssa. Mahdollista teemahanketta voit hakea myös oman yhdistyksen ohella useamman toimijan muodostamana ryhmänä.

Hautomot järjestetään live-tapahtumina ja etähautomona

  • Savonlinna 16.11. klo 16–18 Saimaa-ilmiön toimistolla osoitteessa Puistokatu 1, 57100 Savonlinna.

Savonlinnan maaseutualueilla sekä Enonkosken ja Heinäveden kunnissa kehittämistoimintaa rahoittavaan Piällysmies ry:hyn voit tutustua tästä: Piällysmies ry (piallysmies.fi)

  • Juva 7.12. klo 16–18 Rajupusu Leader ryn:n toimistolla osoitteessa Juvantie 2, 51900 Juva.  

Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnissa toimivaan Rajupusu Leader ry:hyn voit tutustua tästä: https://rajupusuleader.fi

  • Mikkeli 14.12. klo 16–18 Veej´jakaja ry:n toimistolla Mikkelin yliopistokeskuksen Cultiva-rakennuksessa osoitteessa Lönnrotinkatu 7, 50100 Mikkeli.

Mikkelin maaseutualueilla, Hirvensalmella, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Pieksämäellä ja Puumalassa toimivaan Veej´jakaja ry:hyn voit tutustua tästä:  Veej'jakaja (veejjakaja.fi)

  • Etelä-Savon laajuinen etähautomo verkossa 16.12. klo 14–16. Linkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille kaksi päivää ennen tilaisuutta.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/hautomot

 

Paikalliset Leader-yhdistykset tarjoavat lähihautomoissa pientä purtavaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä Savonlinnan tilaisuuteen on 14.11., Juvan tilaisuuteen 30.11., Mikkeliin 7.12. ja etähautomoon 13.12. Kaikki hautomot ovat samansisältöisiä, ja voit osallistua myös muuhun kuin oman alueesi hautomoon.

Kartoitamme nyt hanketoteuttajia, jotka olisivat halukkaita toteuttamaan omia sisältöjään osana teemahanketta. Jos kiinnostuit, mutta et pääse mukaan hautomoon, ota yhteyttä alueesi Leader-ryhmään!

Hautomoissa ja mahdollisten teemahankkeiden suunnittelussa ovat mukana Etelä-Savon Leader-ryhmät Piällysmies ry, Rajupusu Leader ry ja Veej’jakaja ry sekä Saimaa-ilmiö ja Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoima AKKU – Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanke.

 

Taru Tähti

Etelä-Savon maakuntaliitto, kulttuurikoordinaattori

AKKU- Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa - Etelä-Savon Maakuntaliitto (esavo.fi)

taru.tahti@esavo.fi

p. 040 665 7230

 

Sini Yläsaari

Piällysmies ry, hankeneuvoja

sini.ylasaari@savonlinna.fi

+358 44 976 6880

järvi- ja metsäkulttuurin hautomot 

Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
ELY EU Itä-Suomen kalatalousryhmä leader maaseutu.fi