perjantai / 05. maaliskuuta / 2021

Syyskokouksessa Valamon luostarissa esiteltiin siirtymäkauden ja tulevan rahoituskauden suunnitelmia

Aarne Hiltuselle Suomen Kylät ry:n tunnustus aktiivisesta kehittämistyöstä

Aarne Hiltunen palkittiin Piällysmies ry:n syyskokouksessa kultaisella ansiomerkillä, jonka Suomen Kylät ry myönsi tunnustuksena aktiivisesta, pitkänäköisestä, vastuullisesta ja verkostoja rakentavasta maaseudun kehittämistyöstä.

Aarne Hiltunen on toiminut Piällysmies ry:n hallituksen jäsenenä ja vuosina 2008-2010 hallituksen puheenjohtajana. Hän on Varistaipaleen kylätoimikunnan ja Varistaipaleen kyläyhdistyksen perustajajäsen ja toiminut useita vuosia Pohjois-Heinäveden kylät ry:n sihteerinä ja rahastonhoitajana.

Aarnen kädenjälki näkyy muun muassa Varirannan (kylärannan) kehittämisessä vuosina 1990–2020, Karvion uuden koulun urheilukentän ja jääkiekkokaukalon rakentamisessa Pohjois-Heinäveden kylät ry:n toimesta vuonna 2010 ja Karvion uimapaikan rakentamisessa vuonna 2018. Hän on toiminut Varistaipaleen kanavakonserttitoimikunnan hengenluojana lähes 30 vuoden ajan ja Naiset nipunlaskussa-tapahtuman koordinaattorina vuosina 2004, 2007, 2014 ja 2017.

Ansiolistalle kuuluvat myös Taivalkodan rakentaminen v.1998 ja Luostareiden välisen vaellusreitin ja pitkospuiden rakentaminen vuonna 2004 neljän kyläyhdistyksen tai kylätoimikunnan yhteisprojektina (Palokki, Varistaival, Karvio-Lepikkomäki ja Koillis-Heinäveden kylätoimikunta). Aarne on toiminut myös asiantuntijana Lepikkomäen entisen koulun urheilukentän kunnostamisprojektin rahoituksen saamiseksi Leader Piällysmiehen rahoituksesta sekä avustaminen käytännön töiden järjestelyssä.

Aarnen ansiosta on toteutettu lukuisia kylien yhteishengen ja toiminnan kannalta tärkeitä projekteja, jotka ilman hänen mukana oloaan olisivat jääneet tekemättä.

Piällysmies ry kiittää Aarnea arvokkaasta kehittämistyöstä ja onnittelee ansiomerkin johdosta!

Aarne Hiltunen%2C Piällysmies ry%2C Suomen kylät ry%2C ansiomerkki

Piällysmies ry ja Rajupusu Leader ry yhdistymässä siirtymäkauden jälkeen

Piällysmies ry:n syyskokouksessa 25.11. valittiin tulevalle vuodelle uusia hallitusjäseniä ja vahvistettiin toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Vuosi 2021 tulee olemaan ohjelmakauden 2014-2020 ja seuraavan ohjelmakauden 2021-2017 välinen ja näillä näkymin ensimmäinen kahdesta siirtymäkauden vuosista. Siirtymäkaudella toteutetaan kuluvan ohjelmakauden Nokka nousuun! -strategiaa nykyisillä säädöksillä, mutta uuden ohjelmakauden varoilla. Varsinainen ohjelmakausi käynnistyy vuonna 2023 ja sitä varten Leader-ryhmässä suunnitellaan uusi paikallisen kehittämisen strategia alueen asukkaita ja paikallisia toimijoita osallistavasti.

Piällysmies ry:n hallitukseen kuuluu yhdistyksen syyskokouksen valitsemat 12 varsinaista jäsentä sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Hallitus muodostuu kolmikantaperiaatteella ja jäsenet edustavat tasapuolisesti maaseudun asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä sekä julkista tahoa. Hallituksen jäseniksi vuodelle 2021 valittiin (varajäsenet suluissa):

Helena Auvinen ja Heikki Kylliäinen, Enonkoski (Aulis Kovanen ja Lauri Niiranen)
Veijo Honkonen ja Pekka Eronen, Heinävesi (Mervi Hokka ja Risto Sulkava)
Katja Remes ja Ari Pitkonen, Kerimäki (Inka Rask ja Pekka Hanikka)
Anneli Pulkka ja Anna-Mari Syrjäläinen, Punkaharju (Timo Lajunen ja Pia Värtinen)
Sipi Mielikäinen ja Sakari Sallinen, Savonlinnan maaseutualueet (Svetlana Hirvonen ja Katja Kinnunen)
Sakke Väntsi ja Esko Suomalainen, Savonranta (Sanna Hakolahti ja Pekka Ihalainen)
 

Maa- ja metsätalousministeriö edellyttää, että tulevalla ohjelmakaudella Leader-ryhmän toiminta-alueen tulee olla asukasmäärältään pääsääntöisesti yli 20 000 henkilöä. Tästä syystä eteläsavolaiset Piällysmies ry ja Rajupusu Leader ry ovat valmistelleet tulevan EU-ohjelmakauden edellyttämää yhteistyötä hallitustensa nimeämässä työryhmässä. Työryhmä on päätynyt siihen, että Piällysmies ry ja Rajupusu Leader ry yhdistää toimintansa siirtymäkauden jälkeen viimeistään vuoden 2023 alussa. Syyskokouksessa hyväksyttiin aiesopimus, jossa sovittiin yhdistymisprosessista, sen suuntaviivoista ja yhdistymiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Leader-toiminta jatkuu yhdistynein voimin tulevaisuudessa hieman yli 30 000 asukkaan muodostamalla alueella.

Kysy, tule käymään! Rahoituksen haku Yhdistys facebookissa Tapahtumat ja koulutukset
ELY EU Itä-Suomen kalatalousryhmä leader maaseutu.fi